Logo Deutsches Museum Nordschleswig
Arkiv

Vekommen til

Deutsches Archiv

Nordschleswig

Det tidligere arkiv/historisk forskningscenter for det tyske mindretal er blevet omdøbt i forbindelse med flytningen og sammenlægningen med det tyske museum / Deutsches Museum Nordschleswig. Fra nu af hedder det Deutsches Archiv Nordschleswig.


Das Deutsche Archiv Nordschleswig er et arkiv for arkivalier og kollektivt materiale om det tyske mindretal og det tysk-danske grænseland. Det er et lager af det tyske mindretals historie i Nordslesvig og dets tæt sammenvævede historie med det tysk-danske grænseland. Arkivets beholdning dokumenterer mere end 100 års mindretals- og grænselandshistorie.

Arkivet som hukommelse for det tyske mindretal i Nordslesvig bevarer det tyske mindretals kulturarv og står til rådighed for alle, der er interesseret i at få kendskab til informationer om historien og den nuværende situation af det tyske mindretal i Danmark.De vigtigste beholdninger inkluderer efterladenskaberne af nogle regionale nordslesvigske politikere, videnskabsmænd, forfattere og kunstnere, såvel som dokumenter og publikationer af det tyske mindretals paraplyorganisation Bund Deutscher Nordschleswiger og enkelte foreninger og forbund. Arkivet opbevarer også adskillige fotografier, plakater og nogle film- og lyddokumenter. Derudover huser arkivet adskillige ph.d.-afhandlinger og eksamensopgaver om mindretallet og grænselandet.

Derudover tager arkivet sig af forskningsarbejder og udfører også selvstændig formidling og forskningsarbejde.

REGISTRERING
FINDMIDLER

Her finder du en liste over arv fra en række personligheder i mindretallet...

BESØG
ARKIVET

Her finder du informationer rund om dit besøg i mindretallets arkiv...

ARKIVLEDELSE
NINA JEBSEN

jebsen@deutsches-museum.dk

Telefon: +45 7362 9110

Kontakt

Telefonzeit: 10:00–15:45 während der Öffnungszeiten
Telefontid: 10:00–15:45 i åbningstiden

CVR-Nr: 40727175

© Deutsches Museum Nordschleswig